SPECIALE VAKANTIE AKTIE

Speciaal voor de vakantie stelt Land van Kben gratis haar mierenproject beschikbaar voor iedereen die zich aanmeldt voor de nieuwsbrief*.
Dit kan eenvoudig door hiernaast je naam en emailadres in te vullen. Je ontvangt dan direct een download link naar een deel van het mierenproject waarmee de kinderen direct kunnen beginnen. In augustus ontvang je de overige delen om met het project verder te gaan.

* blijf op de hoogte van het laatste nieuws en leuke activiteiten. Je ontvangt onze algemene nieuwsbrief maximaal 2 keer per maand

Wil je meer weten over het mierenproject?

Lees dan hieronder de aankondiging van het oorspronkelijke project in 2017, waarin wij kinderen en hun ouders, leraren en begeleiders door heel nederland hebben uitgedaagd om de wereld van mieren in te duiken en met minimale middellen zelf een mierenboerderij te bouwen.

Niet alle dieren in het land van Kben zijn even prominent en hebben hun eigen stad en zo is het ook in de wereld om ons heen.

Ver weg van de wonderen der natuur, midden in onze door de mens gemaakte wereld, zouden wij bijna vergeten dat er werelden zijn, die veel groter zijn dan die van ons.

Zo zie je nu buiten op straat -als je goed oplet- overal kleine verkenners, spoorzoekers en drukbezochte, maar ordelijke wandelroutes. Dit zijn de sporen van een immense wereld, die zich de laatste weken steeds meer laat zien. Zo zijn in de struiken aspirant-boeren druk op zoek naar uitbreidingen van hun veestapel. Weer anderen brengen al het opgeslagen afval naar buiten en zorgen voor extra accommodaties, opslagruimtes en broedkamers. Het zijn de kleine gaatjes en bergjes zand die onze voetpaden steeds meer sieren en de toegang tot kleine koninginnerijkjes verraden. Sommige zitten diep verstopt en anderen liggen vlak onder de oppervlakte en maken dankbaar gebruik van de warmte van het steen. Ergens in die rijkjes zie ik slaapkamers voor me vol kleine prinsjes en prinsesjes. Ze liggen te wachten op een mooie warme dag. Een dag, die het liefst wat broeierig en drukkend is, zoals vlak voor een goede bui. Met duizenden vliegen ze dan de lucht in voor de bruidsvluchten en deze gonst dan van de... nou ja seks. Het ideale moment is aangebroken om, i.p.v. de jaarlijkse kikkervisjes, getuige te zijn van een mooi wonder; de geboorte van een nieuw koninginnenrijk. Iedere "dikke mier", zoals ik ze vroeger noemde, is namelijk een zwangere prinses die haar eigen vleugels heeft afgescheurd om na deze ene vlucht voorgoed afscheid te nemen van het daglicht. Ze lopen druk over straat op zoek naar een geschikte plek voor henzelf en hun toekomstige onderdanen.

Volg ons via Social media en doe mee met deze ontdekkingsreis. Word een mierenboer of -hoeder van een heus mierenrijk. Via Social media delen wij informatie en updates. Je kunt je ervaringen en creaties delen met ons en anderen. Je kunt je ook als deelnemer aanmelden voor een compleet pakket.

Deelnemers: Als deelnemer kun je vanaf afstand meedoen en bouw je mee aan je eigen mierenboerderij en/of koninginnerijk. Aanvullend op de algemene informatie via Social media ontvang je namelijk concrete (instructie)tips en meer verdieping (o.a. voeding en onderhoudstips, uitdagingen en puzzels) en verzamel je stap voor stap een complete mierengids, zodat alles makkelijk terug te vinden is.  Ook heb je als deelnemer de mogelijkheid om rechtstreeks contact op te nemen bij vragen tijdens het traject.

Doe je zelf mee of denk je dat je kinderen hebt die hier zin in hebben?
Meld je aan via ons contactformulier of via een mail naar info@vanwillennaarkunnen.nl. Vergeet niet te vermelden of je jezelf aanmeldt, een specifiek kind, het hele gezin of een (begeleidings-)groep/klas en het email adres waar je de nieuwsbrief, e.d. naar wilt laten versturen.
Er zijn twee opties:
- Mierenboer: geschikt voor alle leeftijden
- Hoeder van het koninginnerijk: geschikt vanaf ongeveer 8 jaar.

Investering: 7,50 Euro (per kind/gezin.
Voor groepen geldt een aangepast tarief en zijn aanvullende opdrachten en workshops mogelijk)
Start: v.a. 17 Juni.

Groepen Voor groepen zijn er voor een aangepast tarief ook extra groepsmogelijkheden. Zo zijn er aanvullende materialen (verhalen en opdrachten) beschikbaar en zijn er workshops mogelijk die kunnen aanhaken op verschillende thema's.
Investering: in overleg
Start: hele jaar door, ideaal periode mei - oktober